• Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Νάξο
  • info@car-net.gr
  •   22850 24390
  • Από το 1986

Η Νάξος

Η Νάξος, το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων είναι ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα νησιά στην Ελλάδα.Συνδυάζει χρυσές παραλίες με ορεινή ομορφιά. Αρκετά μεγάλη για να εξερευνηθεί, η Νάξος σας υπόσχεται αξέχαστες διακοπές.

Επισκεφτείτε

Οι καλύτερες χρυσές παραλίες που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Ολόκληρη η νοτιοδυτική ακτή είναι σχεδόν μια μεγάλη αμμουδερή παραλία. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι καταπράσινο και ορεινό. Το κεντρικό τμήμα του νησιού -γύρω από το Χαλκί (Τραγαία) - είναι γεμάτο ελαιόδενδρα.

Στη Χώρα, η "Πορτάρα" ερείπια ενός αρχαίου ναού, οι Κούροι των Μελάνων και του Απόλλωνα (ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα - 7ος αιώνας π.χ.), το Ενετικό κάστρο στην Χώρα, τα μικρά κατάλευκα ξωκκλήσια και οι εκκλησίες, τα μοναστήρια είναι αξιοθέτα που πρέπει να επισκεφτείτε.

Υπάρχουν περίπου 500 εκκλησίες και πολλά Μεσαιωνικά και Ενετικά κάστρα. Στα Καλαμίτσια (περιοχή των Μελάνων) το παραθεριστικό παλάτι των Ιησουϊτών (χτισμένο στο τέλος του 17ου αιώνα). Στον Δανακό το μοναστήρι του 12ου αιώνα του Χριστού Φωτοδότη που χτίστηκε από την αυτοκράτειρα Ειρήνη.

Αποδράσεις

Απόλλων μέσω Γαλήνης και Αμπράμ
Είναι μια όμορφη διαδρομή, με ωραία εναλλαγή τοπίου. Η Γαλήνη είναι ένα πολύ όμορφο χωριό σε μία εύφορη κοιλάδα. Από την Γαλήνη, ένας δρόμος στο Μοναστήρι της Υψιλής, που παλαιότερα είχε, μετατραπεί σε κάστρο / εκκλησία. Ο δρόμος αφήνει πίσω το Μοναστήρι της Φανερωμένης (14χλμ) στα αριστερά.

ΑπόλλωνΧίλια Βρύση (16χλμ) - Εδώ βρίσκεται μία απόκρημνη κοιλάδα με έναν όρμο όπου υπάρχει μια βραχονησίδα.

Παραλία Αμπράμ (20χλμ) - Στα αριστερά βρίσκεται ένα ξωκκλήσι που κοιτάει στην παραλία.

Ο Απόλλωνας, ο τελικός προορισμός, είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να κολυμπήσετε, να φάτε σε μία από τις ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.

Απόλλων μέσω Γαλανάδου, Χαλκίου και Απειράνθου
Η ομορφιά του τοπίου αρχίζει μετά από 8 περίπου χιλιόμετρα από την Χώρα, πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Μαμά του 8ου αιώνα. Βρίσκεται ένα μονοπάτι πιό κάτω και αριστερά και κάποτε ήταν ο Καθεδρικός της Νάξου και έχει αξιοθαύμαστες εικόνες του 7ου αιώνα.

Σαγκρί - Στο Κάτω Σαγκρι βρίσκονται τα ερείπια ενός Ενετικού και στο Ανω Σαγκρι βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Ελευθερίου. Το Μοναστήρι έγινε αργότερα κρυφό σοχλιό ενώ τώρα στεγάζει Λαϊκό Μουσείο. Επίσης υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος και ακόμα πιο μετά στον δρόμο για το Χαλκί, το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού από τον 16ο αιώνα, καθώς επίσης και η εκκλησία της Καλιορίτσας (με τοιχογραφίες) του 15ου αιώνα.

Εκτροπή - στον Όρμο της Αγιασσού. Πριν το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού ένας δρόμος οδηγεί στον Όρμο της Αγιασσού, όπου η εκκλησία Παναγία Γιαλού with Panagia Yialous βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας. Το Πυργάκι είναι μόλις 5 χλμ από την Αγιασσό αλλά ο δρόμος είναι άσχημος.

Το Χαλκί (16χλμ) - είναι ένα πολύ όμορφο χωριό χτισμένο σε υψόμετρο, περικυκλωμένο από ελαιώνες. Υπάρχουν αρκετοί πύργοι στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου Πύργου του Φρανγκοπούλου.

ΦιλώτιΤο όμορφο και γραφικό Φιλώτι βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ζας.Μετά από 22 περίπου χιλιόμετρα από την Χώρα, ο δρόμος οδηγεί στον Δανακό, γνωστό για τα Βυζαντινά γλυπτά στο Μοναστήρι της Φωτοδότης που βρίσκεται στα βόρεια του Χωριόυ.

Στη συνέχεια βρίσκεται η Απείρανθος (27χλμ), ένα από τα γραφικότερα χωριά του νησιού με πολλά αξιοθέατα. Θεωρείται οτι κατοικήθηκε από Κρητικούς.

Εκτροπή - για Μουτσούνα (12χλμ - 39χλμ από την Χώρα). Είναι το παραθαλάσσιο χωριό της Απειράνθου και το σημείο φόρτωσης της σμύριγδας. Το ορυκτό μεταφέρετο εκεί μέσα σε εναέρια δοχεία κρεμάμενα σε καλώδια / στύλους αναριχημένους στα γύρω βουνά. Πέρα από αυτά, είναι ένα ήσυχο χωριό με αμμουδερή παραλία.

Πίσω στην κυρίως διαδρομή, η Κόρωνος (36χλμ) είναι το επόμενο χωριό. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό αναρυχιμένο σε τρείς βουνοπλαγιές, και είναι ξακουστό για τα ορυχεία της σμύριγδας. Λίγο πριν την Κόρωνο (0.5χλμ) δεξιά, ένας δρόμος οδηγεί στην Εκκλησία της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας που γιορτάζει την Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Εκτροπή - στον Λειώνα (44χλμ από την Χώρα). Προσεγγίζοντας το χωριό, το τοπίο γίνεται πανέμορφο. Η παραλία στον Λειώνα είναι με βότσαλα.

Επιστρέφοντας στο δρόμο της Κορώνου, τα επόμενα χωριά είναι το Σκαδό και η Κορωνίδα (Κωμιακή) (43χλμ από την Χώρα). Η Κορωνίδα είναι το ψυλότερο χωριό της Νάξου, σε υψόμετρο 700 μέτρων και φημίζεται για το κρασί της, κάτι που ισχύει και για τα γύρω χωριά. Η θέα είναι εξαιρετική, η ομορφιά της φύσης απερίγραπτη και ο δρόμος σκιάζεται από δέντρα.

Πυργάκι μέσω Γλινάδου και Βίβλου (Τρίποδες)

ΠυργάκιΦτάνοντας στο Γλινάδο (6χλμ από την Χώρα) συναντάμε το Μοναστήρι των Αγίων Σαράντα 17ος αιώνας, όπου υπάρχουν εικόνες της μεταβυζαντινής εποχής.Μετά από λίγα χιλιόμετρα βρίσκεται το χωριό του Αγίου Αρσενίου (8χλμ από την Χώρα).

Πριν το χωριό της Βίβλου, υπάρχουν σήματα στα δεξιά για την παραλία της Πλάκας (Η Πλάκα προσεγγίζεται ευκολότερα από την Αγία Αννα). Στον δρόμο για την Βίβλο, δεξιά, υπάρχει ότι έχει απομείνει από έναν μεσαιωνικό πύργο. Λίγα χιλιόμετρα μετά την Βίβλο, υπάρχει σήμα για εκτροπή στην Μικρή Βίγλα.

Εκτροπή - στην Μικρή Βιγλα (19χλμ - Από την χώρα). Ένας δρόμος 4 χιλιομέτρων (εκ των οποίων τα 2χλμ είναι ασφαλτοστρωμένα) οδηγεί σε μία διασταύρωση στην Βίγλα. Ο δεξιός δρόμος οδηγεί σε μία υπέροχη παραλία εκτεθιμένη σε βορειους ανέμους, κάτι που την κάνει ιδανική για windsurfing. Ο αριστερός δρόμος οδηγεί στην αρχή μιας τεράστιας και πανέμορφης παραλίας με ψιλή λευκή άμμο (προστατευμένης από βόρειους ανέμους), η οποία συνεχίζεται σχεδόν μέχρι το Καστράκι.

Πίσω στην κυρίως διαδρομή, υπάρχει μια ένδειξη για το Αλυκό (19χλμ) από την Χώρα. Ο δρόμος σχεδόν αγγίζει τα παράλια που αποτελούνται από 3 όρμους.

Το Πυργάκι (21χλμ από την Χώρα - φωτογραφία αριστερά) έχει εξαιρετικές παραλίες και στο αριστερό μέρος του δρόμου υπάρχει μια ένδειξη για τον Όρμο της Αγιασσού (5χλμ από το Πυργάκι). Ο δρόμος είναι μέτριας βατότητας, αλλά η παραλία είναι όμορφη, με ψιλή ξανθιά άμμο.

Ανακαλύψτε τη Νάξο

Plaka beach
Beautiful drive in north Naxos
Koronos Village
Church at the east coastof Naxos
Stavros Keramotis
Mikri Vigla
Skado Village

Γιατί CARnet?

  • Είμαστε από τις παλαιότερες εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκινήτων στη Νάξο, από το 1986
  • Διαθέτουμε αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση
  • Όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικό και CD player
  • Μπορείτε να παραλάβετε και να επιστρέψετε το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο σας χωρίς επιπλέον επιβάρυνση
  • Ελεύθερα χιλιόμετρα ανεξαρτήτως από την διάρκεια μίσθωσης του αυτοκινήτου
  • Δωρεάν παιδικό κάθισμα
  • Φιλική εξυπηρέτηση
Εξερευνήστε τη Νάξο με άνεση και ασφάλεια      με την CARnet